top of page

Zálivka na salát z láku od okurek

Updated: Nov 22, 2024


Ráda dávám jedlé dárky, protože mám jistotu, že se dárek nestane jen další nepotřebnou věcí v domácnosti obdarovaného. Tento recept na domácí nakládaný hermelín jsem dostala od kamarádky Terezky a byl to ten nejlepší nakládaný hermelín, jaký jsem kdy jedla. Při příležitosti svátku mého muže jsem ho lehce vylepšila a hermelíny jsem vykrájela do tvaru srdíček. Moc mě baví těmito drobnostmi dělat z obyčejných dárků ty neobyčejné. Recept na nakládaný hermelín můžete využít jako dárek k narozeninám, k svátku nebo třeba ke Dni otců, kdy se na jeho přípravě s vámi mohou podílet i děti.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • sklenici se zbytkem láku od okurek (100 ml)

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce bylinek


POSTUP

Přiznám se, že většina receptů v mé kuchařce je takzvaně od oka. U tohoto receptu to platí dvojnásob. Podle toho, kolik vám ve sklenici zůstane láku, je potřeba upravit i množství ostatních ingrediencí. A zároveň má každý jiné chutě, a tak si zálivku můžete připravit dle svých preferencí. Hořčice ji udělá více pálivou a do kysela, med ji zase osladí. Já přidávám zhruba poloviční množství hořčice a medu na množství láku. Zkuste klidně experimentovat a vytvořit si svou vlastní dokonalou letní zálivku na salát. Smysl tohoto receptu je hlavně v tom, jak se naučit zpracovávat i potraviny, které bychom jinak vyhodili.


TIP

Stejným způsobem můžete využívat i sklenice od hořčice či medu. Využijete tak cenné potraviny do poslední kapičky, a navíc si pochutnáte.



13 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page