Velikonoční nádivka mojí maminky
Updated: Oct 6, 2024

Tuhle velikonoční nádivku začala na Velikonoční pondělí připravovat moje maminka. Už tehdy dostávala pochvalu od všech koledníků, kteří k nám přišli a ochutnali ji. A já dnes v její tradici pokračuju. Už několik let chystám pro dospělé koledníky nádivku s bramborovým salátem. Myslím, že pro starší koledníky zmožené alkoholem je tohle jídlo příjemná změna a dostanou i něco teplého do žaludku. Často tento recept využiji také při větších návštěvách, kdy potřebuji připravit jídlo, které se dá jíst za tepla i za studena. Na naši velikonoční nádivku se každý rok těšíme téměř stejně jako na řízek o Vánocích.
BUDETE POTŘEBOVAT
Na jeden velký plech:
1 kg uzeného masa
2 menší veky nebo cca 5 rohlíků (nejlépe pár dní starých)
4 vejce trocha mléka
1 máslo
2 svazky jarní cibulky
hrst bylinek (petrželku, pažitku apod.)
POSTUP
Staré rohlíky nakrájejte na malé kostky, které zalijte hrnkem mléka. K rohlíkům přidejte na kostičky nakrájené uzené maso, nasekanou jarní cibulku, bylinky a rozpuštěné máslo. Do celé směsi rozklepněte vejce a vše rukama promíchejte. Hlubší plech vymažte máslem a celou směs do něj natlačte rukama. Nádivku pečte na 180 °C cca 40 minut.
コメント