top of page

Velikonoční nádivka mojí maminky

Updated: Oct 6, 2024


Tuhle velikonoční nádivku začala na Velikonoční pondělí připravovat moje maminka. Už tehdy dostávala pochvalu od všech koledníků, kteří k nám přišli a ochutnali ji. A já dnes v její tradici pokračuju. Už několik let chystám pro dospělé koledníky nádivku s bramborovým salátem. Myslím, že pro starší koledníky zmožené alkoholem je tohle jídlo příjemná změna a dostanou i něco teplého do žaludku. Často tento recept využiji také při větších návštěvách, kdy potřebuji připravit jídlo, které se dá jíst za tepla i za studena. Na naši velikonoční nádivku se každý rok těšíme téměř stejně jako na řízek o Vánocích.


BUDETE POTŘEBOVAT

Na jeden velký plech:

  • 1 kg uzeného masa

  • 2 menší veky nebo cca 5 rohlíků (nejlépe pár dní starých)

  • 4 vejce trocha mléka

  • 1 máslo

  • 2 svazky jarní cibulky

  • hrst bylinek (petrželku, pažitku apod.)


POSTUP

Staré rohlíky nakrájejte na malé kostky, které zalijte hrnkem mléka. K rohlíkům přidejte na kostičky nakrájené uzené maso, nasekanou jarní cibulku, bylinky a rozpuštěné máslo. Do celé směsi rozklepněte vejce a vše rukama promíchejte. Hlubší plech vymažte máslem a celou směs do něj natlačte rukama. Nádivku pečte na 180 °C cca 40 minut.





12 views0 comments

Related Posts

See All
Pomlázka

Pomlázka

コメント


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page