top of page

Sušená rajčata

Updated: Oct 6, 2024


S letní úrodou se vám může hodit i zpracování přebytku rajčat. Já jsem tento recept objevila úplnou náhodou, ale hned se stal jedním z našich velmi oblíbených a často používaných. Kdykoli mám doma měkčí rajčata, vždy je zpracuji tímto způsobem. Příprava je velmi snadná a rajčata naprosto vynikající. Skleničku takto sušených rajčat často a ráda dávám i jako jedlý dárek. Stačí jen připojit hezkou etiketu nebo sklenici s rajčaty pomalovat.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • rajčata

  • bazalku

  • česnek

  • sůl

  • olivový olej


POSTUP

Troubu předehřejte na 180 °C. Změklá rajčata nakrájejte na menší kousky a vyskládejte na pečicí papír. Dejte je do trouby a pečte 30 minut, pak teplotu snižte na 140 °C na dalších 30 minut a nakonec teplotu snižte na  100 °C a pečte posledních 30 minut. Jakmile rajčata vychladnou, zasypte je sušenou bazalkou a na maličké kousky nakrájeným česnekem. Vše ještě na plechu osolte a celou směs přendejte do sklenic. Naplněné sklenice zalijte olejem. Všechna rajčata musí být ponořená. Sklenice zavíčkujte a dejte do lednice, kde vydrží několik dní. Sušená rajčata podávejte s opečeným chlebem nebo jako zeleninovou přílohu k masovým pokrmům.


TIP

Tímto způsobem můžete sušená rajčata připravovat kdykoli, když už jsou změklá natolik, že je nikdo nechce jíst.



21 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page