top of page

Pomerančový věnec

Updated: 3 days ago


Nápady, které jsem vybrala do této knihy, jsou vesměs stálice, které u nás doma vyrábím každý rok. O tomto věnci to ale mohu říct dvojnásob! Nejenže nám během Vánoc visí každý rok na dveřích, ale už téměř tradičně ho vyrábím i pro svou maminku. Moc se mi líbí jeho veselá barva a jednoduchost, a navíc jen s pár drobnými úpravami můžete takový věnec uchovat i po několik let. Pokud zaujal i vás, pusťte se do jeho výroby. Budete překvapeni, jak snadný tento věnec je a jak rychle ho budete mít hotový.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • karton

  • paspartovací nůž

  • tužku

  • usušené pomeranče

  • zelené chvojí

  • tavnou pistoli

  • stuhy



SUŠENÍ POMERANČŮ

Na topení: Pokud máte doma větší topení, nejlepší a nejekologičtější způsob, jak usušit pomeranče, je na plechu na topení. Tímto způsobem budou pomeranče usušené cca za týden. V průběhu této doby je potřeba je několikrát otáčet.

V troubě: Pokud vhodné topení nemáte nebo na sušené pomeranče pospícháte, můžete je usušit v troubě. Při 90 °C to bude trvat cca 5 až 6 hodin. V průběhu pečení je potřeba pomeranče několikrát otočit.


POSTUP

Z kartonu vyřízněte paspartovacím nožem kolečko s otvorem uprostřed. Velikost kolečka bude odpovídat velikosti věnce. Na kolečko přivažte provázek jako poutko k zavěšení. Tavnou pistolí postupně nalepujte plátky sušených pomerančů na karton. Aby nebyl karton vidět, pokládejte plátky pomerančů přes jeho okraje. Nakonec přilepte ke kartonu i větvičky chvojí a věnec dozdobte větší mašlí.


TIP

Až skončí Vánoce, sundejte větvičky chvojí z věnce a uložte si ho na příští rok. Krásnou dekoraci pak budete mít hotovou za pár minut.

84 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page