top of page

Ovocná zmrzlina sorbet

Updated: Oct 6, 2024


Tento recept na jahodovou zmrzlinu využijete na jakýkoli ovocný sorbet. Zejména u ovoce, které má vysoký podíl vody, se tento postup vyplatí, protože jinak se voda v ovocných zmrzlinách oddělí a ve zmrzlině zůstanou neochucené ledové části.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • 500 g jahod

  • 100 g sladidla (cukr, javorový sirup, med...)

  • 150 ml vody

  • případné dochucení (máta, citron apod.)

Množství je orientační, u kyselejšího ovoce (například citronu nebo kiwi) přidejte více sladidla, u hodně zralých jahod nepotřebujete cukr téměř žádný.


POSTUP

Ovoce se slupkou oloupejte a pokrájejte na menší kousky. Drobnější ovoce krájet nemusíte. Ovoce dejte na 24 hodin do mrazáku. Mražené ovoce nasypte do mixéru, přidejte sladidlo a trošičku vody. Vše rozmixujte dohladka. Pokud bude hmota příliš hustá, přilijte ještě vodu. Vzniklý sorbet můžete rovnou podávat nebo ho nechat znovu zamrazit ve vaničkách či formách na nanuky.



15 views0 comments

Related Posts

See All
Flower box

Flower box

Letní dort

Letní dort

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page