top of page

Ovocná zmrzlina sorbet

Updated: Oct 6, 2024


Tento recept na jahodovou zmrzlinu využijete na jakýkoli ovocný sorbet. Zejména u ovoce, které má vysoký podíl vody, se tento postup vyplatí, protože jinak se voda v ovocných zmrzlinách oddělí a ve zmrzlině zůstanou neochucené ledové části.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • 500 g jahod

  • 100 g sladidla (cukr, javorový sirup, med...)

  • 150 ml vody

  • případné dochucení (máta, citron apod.)

Množství je orientační, u kyselejšího ovoce (například citronu nebo kiwi) přidejte více sladidla, u hodně zralých jahod nepotřebujete cukr téměř žádný.


POSTUP

Ovoce se slupkou oloupejte a pokrájejte na menší kousky. Drobnější ovoce krájet nemusíte. Ovoce dejte na 24 hodin do mrazáku. Mražené ovoce nasypte do mixéru, přidejte sladidlo a trošičku vody. Vše rozmixujte dohladka. Pokud bude hmota příliš hustá, přilijte ještě vodu. Vzniklý sorbet můžete rovnou podávat nebo ho nechat znovu zamrazit ve vaničkách či formách na nanuky.



Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page