Ovocná zmrzlina sorbet
Updated: Oct 6, 2024

Tento recept na jahodovou zmrzlinu využijete na jakýkoli ovocný sorbet. Zejména u ovoce, které má vysoký podíl vody, se tento postup vyplatí, protože jinak se voda v ovocných zmrzlinách oddělí a ve zmrzlině zůstanou neochucené ledové části.
BUDETE POTŘEBOVAT
500 g jahod
100 g sladidla (cukr, javorový sirup, med...)
150 ml vody
případné dochucení (máta, citron apod.)
Množství je orientační, u kyselejšího ovoce (například citronu nebo kiwi) přidejte více sladidla, u hodně zralých jahod nepotřebujete cukr téměř žádný.
POSTUP
Ovoce se slupkou oloupejte a pokrájejte na menší kousky. Drobnější ovoce krájet nemusíte. Ovoce dejte na 24 hodin do mrazáku. Mražené ovoce nasypte do mixéru, přidejte sladidlo a trošičku vody. Vše rozmixujte dohladka. Pokud bude hmota příliš hustá, přilijte ještě vodu. Vzniklý sorbet můžete rovnou podávat nebo ho nechat znovu zamrazit ve vaničkách či formách na nanuky.
Comments