Maminčin ořechový dort
- Tereza Rak
- Sep 4, 2024
- 1 min read
Updated: Oct 6, 2024

Tomuto dortu by se také dalo říkat kalorická bomba! Pokud ale milujete ořechy a smetanové dorty, věřím, že vám bude chutnat.
BUDETE POTŘEBOVAT
2 balení piškotů
500 m smetany
250 g másla
150 g vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
Na dozdobení
hrst vlašských ořechů
300 g šlehačky
POSTUP
Smetanu svařte, aby trochu zhoustla, a nechte ji vychladnout. V míse utřete máslo s cukrem. Přidejte rozemleté ořechy a vše spojte dohromady. Smetanu přidávejte pomalu a vždy zapracujte, aby se vše spojilo. Je důležité, aby smetana nebyla horká, jinak se celý krém rozpustí a piškoty v něm budou plavat. Pokud se vám to stane, doporučuji dát krém lehce ztuhnout do lednice. Piškoty naskládejte na dno formy i na bočnice. Navrstvěte krém a přidejte další vrstvu piškotů. Na klasickou velkou dortovou formu (26 cm) vychází 3 vrstvy piškotů proložené krémem. Dort dejte ztuhnout do lednice na 24 hodin. Po ztuhnutí můžete dort dozdobit šlehačkou a ořechy.
Коментарі