Julinčiny dortíky pavlova
Updated: Oct 6, 2024

Pavlovy se mi osvědčilo dělat jako mini dortíky, které se snadněji konzumují. Stejně tak je ale možné vytvořit i velký dort.
BUDETE POTŘEBOVAT
4 bílky
200 g cukru krystal
1 lžičku octa
1 lžíci škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
250 ml šlehačky
ovoce podle chuti a sezóny
POSTUP
Troubu předehřejte na 100 °C. Nejprve vyšlehejte jen bílky. Pak po lžících zašlehávejte cukr a nakonec přidejte ocet a škrob. Vyšlehanou pěnu dejte do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem naneste košíčky. Sušte je v troubě 2 hodiny. Já dávám do trouby 2 plechy najednou, ale košíčky z horního plechu jsou pak lehce zbarvené do béžova. Doporučuji nad ně dát ještě jeden plech, ať zůstanou bílé. Po vychladnutí plňte košíčky šlehačkou a ozdobte ovocem.
TIP
Pavlovy můžete také ozdobit papírovými postavičkami baletek nebo princezen – košíčky se šlehačkou budou jejich sukénky.
Komentar