top of page

Julinčiny dortíky pavlova

Updated: Oct 6, 2024


Pavlovy se mi osvědčilo dělat jako mini dortíky, které se snadněji konzumují. Stejně tak je ale možné vytvořit i velký dort.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • 4 bílky

  • 200 g cukru krystal

  • 1 lžičku octa

  • 1 lžíci škrobu (bramborového nebo kukuřičného)

  • 250 ml šlehačky

  • ovoce podle chuti a sezóny


POSTUP

Troubu předehřejte na 100 °C. Nejprve vyšlehejte jen bílky. Pak po lžících zašlehávejte cukr a nakonec přidejte ocet a škrob. Vyšlehanou pěnu dejte do cukrářského sáčku a na plech s pečicím papírem naneste košíčky. Sušte je v troubě 2 hodiny. Já dávám do trouby 2 plechy najednou, ale košíčky z horního plechu jsou pak lehce zbarvené do béžova. Doporučuji nad ně dát ještě jeden plech, ať zůstanou bílé. Po vychladnutí plňte košíčky šlehačkou a ozdobte ovocem.


TIP

Pavlovy můžete také ozdobit papírovými postavičkami baletek nebo princezen – košíčky se šlehačkou budou jejich sukénky.



64 views0 comments

Related Posts

See All

Komentar


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page