top of page

Horká čokoláda s duchy ze šlehaných bílků 🎃☕️

Updated: 3 days ago


Podzimní večery si žádají něco teplého, sladkého a trochu strašidelného. Tento recept na horkou čokoládu s pavlova duchy je jednoduchý, ale zaručeně vykouzlí úsměv na tváři nejen dětem. Pavlova duchové jsou z bílkového sněhu, který známe z klasického dezertu, ale v tomto případě jim dáváme strašidelnou podobu. A co víc – výborně se hodí k bohaté a krémové horké čokoládě.


Duchové Pavlova 👻

Na výrobu duchů potřebujete jen pár ingrediencí:


Ingredience:


• 2 bílky

• 100g cukru krupice

• 1/2 lžíce škrobu

• 1/2 lžičky octa





Postup:


1. Z bílků vyšleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Důležité je, aby se cukr úplně rozpustil, takže šlehejte, dokud není sníh hladký a lesklý.

2. Do sněhu pak zašleháme ocet a škrob, což pomůže duchům udržet tvar a pevnost.

3. Hotovou směs přendáme do zdobičky a na plech vyložený pečicím papírem tvoříme malé duchy.

4. Pečeme (nebo spíš sušíme) v troubě na 90 °C po dobu 2 hodin.

5. A voilá – strašidelní duchové jsou připraveni k servírování!


Horká čokoláda ☕️


Když je venku chladno, nic nezahřeje lépe než hrnek hutné, krémové horké čokolády. A co teprve, když je obohacená o nugátovou chuť! Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý a za pár minut máte hotovo.


Ingredience:


• 200 ml smetany

• 1 lžíce nugátové mixitelly


Postup:


1. V malém hrnci zahřejte smetanu a přidejte lžíci mixitelly. Na mírném ohni vše míchejte, dokud se nugátová směs zcela nerozpustí a nepropojí s krémovou smetanou.

2. Jakmile je čokoláda hotová, můžete ji nalít do hrnku a podávat.

3. Pro finální efekt přidejte na vrch duchy pavlova nebo klasickou šlehačku, pokud chcete trochu méně strašidelnou verzi.


Tento recept je ideální na podzimní večery, kdy se chcete zabalit do deky a užít si něco sladkého. A duchové Pavlova? Ti udělají dojem na každou dětskou (i dospělou) duši!



49 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page