Halloweenské mlsání
Updated: Oct 6, 2024

Nápadů na halloweenské dobroty najdete na internetu bezpočet. Mně se osvědčily tři zaručené recepty, které během roku peču mnohokrát, ale na Halloween je zdobím „po strašidelnicku“. Jsou to nejoblíbenější moučníky u dětí a garantuji vám, že s tímto strašidelným zdobením jim budou chutnat ještě více.
HNED MĚKKÉ PERNÍČKY
Budete potřebovat:
4 lžíce kakaa
3 lžíce medu
½ lžičky jedlé sody
2 vejce
70 g másla
150 g moučkového cukru
350 g hladké mouky
2 lžičky perníkového koření
+ 1 vejce na potření
Na bílkovou polevu:
bílek
moučkový cukr
citronovou šťávu
Postup:
Ze všech ingrediencí smíchejte těsto, které rozválejte na placku a vykrajujte motivy zvířátek. Zvířátka přeneste na plech vystlaný pečicím papírem, potřete je vajíčkem a dejte vše péct na 160 °C asi na 10 minut. Po vychladnutí ozdobte perníčky bílkovou polevou. Do misky dejte bílek a postupně přidávejte moučkový cukr, dokud se zdobicí hmota takzvaně netrhá. Pokud přidáte cukru až moc, můžete hmotu naředit kapkou citronové šťávy. Na zdobení nejlépe využijete plastový pytlík s malou ustřiženou dírkou. Na perníčky kreslete polevou zjednodušené kostry zvířátek.
STRAŠIDELNÝ PERNÍK
Budete potřebovat:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 vejce
kypřicí prášek do perníku
2 lžíce kakaa
3 lžíce marmelády
Postup:
Všechny ingredience smíchejte ve větší míse a těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Perník pečte na 180 °C 30 minut. Po vyndání z trouby nechte perník vychladnout a připravte si papírové šablony netopýrů, duchů apod. Šablonky rozmístěte na vychladlý perník a zasypejte moučkovým cukrem. Po odstranění šablonek bude strašidelný perník na světě.
SÝROVÍ DUCHOVÉ
Budete potřebovat:
250 g nastrouhaného sýru gouda
250 g másla
250 g tvarohu
1–2 hrnky hladké mouky
vejce na potření
Postup:
Přímo na válu smíchejte nastrouhaný sýr, máslo a tvaroh a do směsi postupně přidávejte hladkou mouku, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí. Z těsta vyválejte placku, kterou přenesete na plech s pečicím papírem. Potřete ji vajíčkem a lehce osolte. Placku přímo na plechu rozřežte na tvary duchů a pomocí špejle nebo brčka vytvořte oči a pusu. Pečte na 180 °C dozlatova. Po upečení půjdou duchové od sebe snadno odlamovat.
Comments