top of page

Co s hnědými banány

Updated: Oct 6, 2024


Nerada plýtvám jídlem, a tak kdykoli objevím chutný recept na zpracování potravin, které už nikdo nechce jíst, vždy si ho uložím. Do těchto dvou receptů zpracujete i úplně hnědé banány. Dokonce čím jsou banány hnědší, tím je pokrm chutnější a stačí do něj přidat méně cukru. Třeba se hnědé banány stanou díky těmto receptům velkou pochoutkou i u vás doma.


BANÁNOVÉ LÍVANCE

  • 2 změklé banány

  • 2 vajíčka

  • 2 hrnky mléka  

  • 1,5 hrnku hladké mouky

  • tuk (já dávám ghí)

Banány rozmačkejte vidličkou. Přidejte zbytek ingrediencí a vše rozmíchejte do řidšího těsta. Na pánev dejte vždy lžičku ghí a tvarujte lívance, které rychle opečete z obou stran. Podávejte s čekankovým sirupem, ovocem a jogurtem.



BANANA BREAD

  • 2 banány

  • 1/4 hrnku cukru

  • 1 hrnek polohrubé mouky (může být i hladká)

  • 125 g másla

  • 1 vejce

  • 1 kypřicí prášek do pečiva  

  • špetka soli

  • ořechy na posyp

Troubu rozehřejte na 170 °C. Banány rozmačkejte vidličkou. Máslo nechte rozpustit v kastrůlku a smíchejte se všemi zbylými ingrediencemi. Formu na chlebíček vymažte máslem, vysypte moukou a těsto rovnoměrně rozprostřete. Posypte ořechy a pečte dozlatova cca 30 minut.



BANÁNOVÝ BRUMÍK

Základ těsta je stejný jako na banana bread.

Navíc potřebujete

  • čokoládovou pomazánku (např. Mixitellu od Mixit)

  • 2 lžíce kakaa  

  • formu na medvídky

  • zdobičku nebo cukrářský pytlík

Troubu předehřejte na 170 °C. V mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Banány rozmačkejte, přidejte zbylé ingredience a vytvořte těsto. Část těsta obarvěte kakaem a pomocí zdobičky vybarvěte medvídkům ve vymazané formě tlapky a oči. Medvídky zakryjte částí světlého těsta a do středu dejte lžičku rozehřáté čokolády. Vše zakryjte další vrstvou těsta a pečte na 170 °C asi 30 minut. TIP Banány vám budou pomaleji hnědnout, když je nebudete uchovávat v blízkosti jablek.




46 views0 comments

Related Posts

See All

Kommentare


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page