top of page

Bublanina

Updated: Oct 6, 2024


Miluji jednoduché a rychlé recepty, které se vždy zaručeně povedou. A tato bublanina je jedním z nich. Během léta ji využijete na mnoho způsobů podle toho, jaké se vám zrovna urodilo ovoce. Já jsem takovou bublaninou jednou překvapila návštěvu a všichni si ode mě hned brali tento jednoduchý recept. Věřím, že i vy s ní budete slavit úspěch.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • 1 hrnek = 300 ml

  • 2 vejce

  • 1 hrnek cukru

  • 2 hrnky polohrubé mouky

  • 1 hrnek mléka

  • ½ hrnku oleje

  • 1 prášek do perníku

  • ovoce (třešně)


Na drobenku:

  • hrst hladké mouky

  • hrst cukru

  • 125 g změklého másla


POSTUP

Nejlepší je přípravu bublaniny začít procházkou k nejbližší třešni. Až se v koruně stromu dostatečně nabažíte těchto plodů, nasbírejte si do košíku dostatek třešní na bublaninu. Třešně zbavte stopek a pokud možno vypeckujte. Já na odpeckování používám speciální kleště, kterými je možné pecky rychle odstranit. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse všechny ingredience na bublaninu smíchejte a vzniklé těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto dejte vrstvu vypeckovaných třešní. V menší misce smíchejte ingredience na drobenku a celou bublaninu jí zasypejte. Pečte cca 35 minut.


TIP

Pokud máte na zahradě velkou třešeň a třešní mnoho, může se vám hodit speciální odpeckovávací stroj, který seženete v domácích potřebách.


23 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page