Bublanina
Updated: Oct 6, 2024

Miluji jednoduché a rychlé recepty, které se vždy zaručeně povedou. A tato bublanina je jedním z nich. Během léta ji využijete na mnoho způsobů podle toho, jaké se vám zrovna urodilo ovoce. Já jsem takovou bublaninou jednou překvapila návštěvu a všichni si ode mě hned brali tento jednoduchý recept. Věřím, že i vy s ní budete slavit úspěch.
BUDETE POTŘEBOVAT
1 hrnek = 300 ml
2 vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 prášek do perníku
ovoce (třešně)
Na drobenku:
hrst hladké mouky
hrst cukru
125 g změklého másla
POSTUP
Nejlepší je přípravu bublaniny začít procházkou k nejbližší třešni. Až se v koruně stromu dostatečně nabažíte těchto plodů, nasbírejte si do košíku dostatek třešní na bublaninu. Třešně zbavte stopek a pokud možno vypeckujte. Já na odpeckování používám speciální kleště, kterými je možné pecky rychle odstranit. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse všechny ingredience na bublaninu smíchejte a vzniklé těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto dejte vrstvu vypeckovaných třešní. V menší misce smíchejte ingredience na drobenku a celou bublaninu jí zasypejte. Pečte cca 35 minut.
TIP
Pokud máte na zahradě velkou třešeň a třešní mnoho, může se vám hodit speciální odpeckovávací stroj, který seženete v domácích potřebách.
Comments