top of page

Amálčin méďovník

Updated: Oct 6, 2024


Tento dort připravuji nejčastěji ve tvaru medvídka, ale stejně snadno vytvoříte i jelínka, lišku nebo jiná zvířátka.


BUDETE POTŘEBOVAT

  • 250 g tuku na pečení nebo másla

  • 3 vejce

  • 3 lžíce medu

  • 300 g krupicového cukru

  • 400 g hladké mouky

  • 1 lžička jedlé sody


Na promazání:

  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka

  • 300 g másla

  • hrst mletých vlašských ořechů

  • 3 čtverečky čokolády na oči a čumák


POSTUP

Připravte vodní lázeň (do většího hrnce dejte trochu vody a na něj menší hrnec, ve kterém se bude připravovat těsto). Když voda vře, vložte do kastrolu nejprve máslo a nechte ho rozpustit. Pak přidejte ostatní ingredience na těsto. Vše míchejte 10 minut. Připravte si šablonu medvídka a na pečicí papír rozetřete vždy část těsta. Těsto vyjde na tři placky medvídka a tři menší kolečka na čumák. Těsto se snažte rozetřít na co nejtenčí placku a vždy lehce přes okraj šablony. Placky pečte na 170 °C dozlatova (cca 7 minut). Po vychladnutí je seřízněte podle šablony do přesného tvaru. Z másla a salka vyšlehejte krém, kterým jednotlivé placky promažete. Do krému můžete dát i rozemleté ořechy a rozdrcené odřezky těsta. Postupně skládejte celý dort (placka – krém – placka – krém...). Nakonec dort ozdobte krémem a zasypejte rozemletými odřezky, aby byl medvídek „chlupatý“. Ouška a čumák vynechejte. Oči a čumák vyrobíte z rozehřáté čokolády, kterou necháte ztuhnout do požadovaného tvaru v lednici. Dort je nejlepší druhý den, kdy se trochu rozleží.



88 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

Odebírat newsletter

Děkuji Vám za zájem o mé novinky!

Spolupráce

V případě zájmu o spolupráci mě prosím kontaktujte na srdcezjerabin@gmail.com

Můžete mi také zanechat vzkaz

Děkuji Vám za zprávu!

© 2023 by Tereza Rak via wix.com

Vybrané fotografie: Albi, Anežka Vrbová

bottom of page